Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren?

Studiereis naar Leuven

Tweemonds en CEGO (KU Leuven) hebben speciaal voor jou een uniek reisprogramma samengesteld. De studiereis staat volledig in het teken van de drie pijlers van het ErvaringsGericht Onderwijs:

  • Het creëren van een rijke leeromgeving om te komen tot hogere betrokkenheid en welbevinden.
  • Een ervaringsgerichte grondhouding en een passende dialoog vanuit de principes aanvaarding, echtheid en inleving. Deze houding maakt interventies mogelijk die bijdragen aan een hoger welbevinden en hogere betrokkenheid.
  • Ruimte voor initiatieven op alle lagen in de organisatie.

Tijdens de drie dagen ga je aan de slag met verhalen, gesprekken en reflectiewerk. Je hebt keuze uit verschillende werksessies van o.a. Ludo Heylen, verschillende collega’s van CEGO, Thijs Wisselink, Juul Aldenhuijsen, Ellen en Suze Emonds. Een lezing van Prof. Ferre Laevers zal niet ontbreken. Én je gaat op schoolbezoek en krijgt een uniek inkijkje in het Belgische onderwijs. Het programma bevat een afwisseling van luisteren, doen en ervaren, maar het is bovenal de bedoeling dat het proces van jou en je collega´s richting krijgt. We gaan aan de slag, zodat je niet alleen met een vol hoofd thuiskomt, maar ook iets concreets in handen hebt.
Buiten dit alles begeven we ons drie dagen in hartje Leuven, in de kleine straatjes, tussen de gezellige bruine kroegen en overheerlijk eten in talloze restaurants. Over welbevinden gesproken!

Wil jij weten hoe je het procesgericht werken naar een hoger niveau tilt? Hoe je zicht krijgt op het welbevinden en betrokkenheid van je leerlingen? Hoe je een rijke leeromgeving creëert? En welke leerkrachtstijl daarbij past?

Helaas de studiereis zit vol!! Stuur een mail bij interesse om op de wachtlijst te komen: info@tweemonds.nl

Ik ben weer ondergedompeld in het procesgericht werken, heerlijk! Dit was qua inspiratie en ideeën zeer verrijkend. Over de toepasbaarheid heb ik met vele mensen mogen praten!

Deelnemer september 2022

Je krijgt de bevestiging dat je al op de goede weg bent. De mogelijkheid om zelf keuzes te maken (workshops, werksessie en scholenbezoek), zorgt ervoor dat je een keuze kunt maken die bij jouw onderwijspraktijk aansluit.

Deelnemer september 2022

GOESTING!! heel inspirerend was het schoolbezoek aan Els Menu.

Deelnemer september 2022

Tijdens de lezing van verschillende sprekers, maar Ellen in het bijzonder, haar verhaal was enorm puur en dat raakte me echt diep. De andere sprekers waren vooral heel erg interessant.

Deelnemer september 2022

Doelgroep:

Schoolleiders, IB’ers, leraren uit het primair onderwijs, managers en pedagogische medewerkers vanuit de kinderopvang, opleiders.

Data:

17, 18 en 19 januari 2024

Tijden:

woensdag 13.00 uur tot vrijdag 16.00 uur

Locatie:

Leuven, België

Kosten: € 750,- p.p.

op basis van een tweepersoonskamer in het prachtige, gezellige Pentahotel, inclusief ontbijt, lunch, snacks, koffie/thee en fris. (Meerprijs eenpersoonskamer € 175,-, deze zijn maar beperkt aanwezig!) Facturatie verloopt via CEGO.

Aanmelden