Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren?

Tweemonds en CEGO (KU Leuven) hebben een uniek reisprogramma samengesteld voor iedereen die werk wil maken van welbevinden en betrokkenheid in de dagelijkse praktijk. Deze studiereis staat volledig in het teken van de drie pijlers van het ErvaringsGericht Onderwijs:

  • Het creëren van een rijke leeromgeving om te komen tot hogere betrokkenheid en welbevinden.
  • Een ervaringsgerichte grondhouding en een passende dialoog vanuit de principes aanvaarding, echtheid en inleving. Deze houding maakt interventies mogelijk die bijdragen aan een hoger welbevinden en hogere betrokkenheid.
  • Ruimte voor initiatieven op alle lagen in de organisatie.

De reis wordt gevuld met verhalen, gesprekken en reflectiewerk. Er zijn veel verschillende werksessies van o.a. Ludo Heylen, verschillende colega’s van CEGO, Thijs Wisselink, Juul Aldenhuijsen, Ellen en Suze Emonds. Ook een lezing van Prof. Ferre Laevers zal niet ontbreken. We werken van uit sterke theoretische kaders en kleuren deze met pakkende anekdotes. De reis bevat een afwisseling van luisteren, doen en ervaren, maar het is bovenal de bedoeling dat het proces van de deelnemers richting krijgt. We gaan ook daadwerkelijk aan de slag, zodat je niet alleen met een vol hoofd thuis komt, maar ook iets concreets in handen hebt. Buiten dit alles begeven we ons drie dagen in hartje Leuven, in de kleine straatjes, tussen de gezellige bruine kroegen en overheerlijk eten in talloze restaurants. Over welbevinden gesproken!

Wil jij ondergedompeld worden in het procesgericht werken? Wil jij nog meer te weten komen over welbevinden en betrokkenheid? Wil jij weten hoe je een rijke leeromgeving creëert? Wil je weten welke leerkrachtstijl daarbij hoort? Wil je meer weten over de talentenarchipel of de betrokkenheidsaudit? Wil je andere scholen gaan bezoeken? Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren? Afgelopen jaar was de studiereis volgeboekt en moesten we mensen teleurstellen. Wil je verzekerd zijn van een plekje?

 

Aanmelden kan vanaf nu!

Ik ben weer ondergedompeld in het procesgericht werken, heerlijk! Dit was qua inspiratie en ideeën zeer verrijkend. Over de toepasbaarheid heb ik met vele mensen mogen praten!

Deelnemer september 2022

Je krijgt de bevestiging dat je al op de goede weg bent. De mogelijkheid om zelf keuzes te maken (workshops, werksessie en scholenbezoek), zorgt ervoor dat je een keuze kunt maken die bij jouw onderwijspraktijk aansluit.

Deelnemer september 2022

GOESTING!! heel inspirerend was het schoolbezoek aan Els Menu.

Deelnemer september 2022

Tijdens de lezing van verschillende sprekers, maar Ellen in het bijzonder, haar verhaal was enorm puur en dat raakte me echt diep. De andere sprekers waren vooral heel erg interessant.

Deelnemer september 2022

Doelgroep:

Schoolleiders, IB’ers, leraren uit het primair onderwijs, managers en pedagogische medewerkers vanuit de kinderopvang, opleiders.

Data:

17, 18 en 19 januari 2024

Tijden:

woensdag 13.00 uur tot vrijdag 16.00 uur

Locatie:

Leuven, België

Kosten: € 750,- p.p.

op basis van een tweepersoonskamer in het prachtige, gezellige Pentahotel, inclusief ontbijt, lunch, snacks, koffie/thee en fris. (Meerprijs eenpersoonskamer € 175,-, deze zijn maar beperkt aanwezig!) Facturatie verloopt via CEGO.

Aanmelden