Werk maken van een krachtige leeromgeving

Een rijk milieu is essentieel als je betrokkenheid bij kinderen een kans wilt geven. Ruimte moet uitdagen, bijdragen aan de ontwikkeling en educatie van kinderen. Kinderen hebben er recht op dat de ruimte waar zij een groot deel van hun tijd doorbrengen, rijk is. Rijk in de zin van een grote rijkdom aan mogelijkheden om geïnspireerd te raken, contact te maken en kennis op te bouwen. Een verzorgde en voorbereide omgeving die ervoor zorgt dat de ruimte echt een eigen pedagogische waarde heeft. Een leeromgeving met uitdagende activiteiten en materialen, die overzichtelijk en uitdagend ingericht is en kinderen aanzet om hun potentieel aan te spreken. Niet enkel in de onderbouw, ook in de midden- en bovenbouw.

Tijdens dit traject van twee bijeenkomsten is er volop inspiratie en tijd voor het creëren van een uitdagende leeromgeving. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen op het leerplein of in het lokaal volop uitgedaagd worden en de verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen die zij aankunnen.
Let op: een traject beslaat één ronde. We bieden vier rondes aan (op locatie of online) zodat je kunt kiezen voor de data die het beste in je eigen agenda passen.

Na het volgen van dit traject:

  • Heb je houvast door middel van theoretische kaders rondom 'een rijke leeromgeving'.
  • Heb je zelf gewerkt aan je eigen rijke leeromgeving op jouw werkplek.
  • Kun je reflecteren op de leeromgeving die jij hebt gecreëerd.

Uitspraken deelnemers

“Wat een inspiratie hebben jullie meegenomen, handen uit de mouwen en aan de slag. Het was zeer waardevol en ik kijk uit naar een vervolg.”

Marjoleine Doornbos

“Naar aanleiding van een gesprek met Bianca heb ik de afgelopen weken de inrichting van mijn klas en werkwijze tijdens aanvankelijk lezen, geheel aangepast. Tot volle tevredenheid van mijzelf en, zeer belangrijk, van de kinderen. Zij vinden het geweldig en zijn zeer betrokken.”

Pieter Wijnen
Doelgroep:

Leraren basisonderwijs, pedagogisch medewerkers

Data:

op aanvraag te boeken

Tijden:

in overleg

Locatie:

Eigen locatie

Kosten: op aanvraag

Dit in company traject is inclusief materialen, boekje over de rijke leeromgeving én budget om materiaal aan te schaffen uit de KLUSBUS.

Aanmelden