Filmavond Zin in lezen

Steeds meer scholen willen hun leesonderwijs in groep 3 beter laten aansluiten bij het aanbod in de kleutergroepen. Zij willen de exploratiedrang bij de kinderen in tact laten en de leesmotivatie hoog houden. Tijdens de cursus ‘Zin in lezen’ maak je kennis met een inhoudsrijke, procesgerichte werkwijze waarbij de ontwikkelings- en leesprocessen van de kinderen en hun vragen en interesses in de wereld om hen heen, centraal staan. Deze manier van leren lezen is een alternatieve aanpak voor of kan in combinatie met het volgen van een aanvankelijk leesmethode.

Wil je meer weten van deze manier van werken, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan de filmavond op dinsdag 12 mei om 19.30 -21.00 uur online.
Tijdens deze avond laten we de film zien van de klas van Marie-Louise en nemen we je mee in de 10 bouwstenen van deze manier van werken.
De film bekijken levert een prachtig inkijkje in een klas, waar het leesonderwijs op een andere manier wordt vormgegeven dan je wellicht gewend bent. Hopelijk inspireren de beelden en stemmen ze tot gesprek over de kansen van deze aanpak. In het boek ‘Lezen en schrijven doe je samen’ (Pompert, 2017) wordt deze aanpak volledig uitgewerkt.

Kijk je mee? Laat het ons weten en ontvang een uitnodiging:
https://docs.google.com/…/1EnVq07wgrORmYclWwfpS7luUruh…/edit

Mocht je na het kijken van deze film hier zelf ook mee aan de slag willen, dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met ons open traject ‘Zin in lezen’.