Scholen en opvang zijn dicht, de meeste kinderen zijn thuis en dan is een school geen school meer, opvang geen opvang meer. Niets is zoals het ‘normaal’ is.

Er wordt hard gewerkt aan een rijke leeromgeving voor kinderen waar zij thuis mee vooruit kunnen. De ene school maakt tassen met spullen klaar, de andere school maakt een weektaak voor thuis met digitale tools en/of spelletjes/activiteiten die je zonder computer kunt doen, er worden spelletjes uitgedeeld, ouders spelen mee, leggen dingen uit en lezen voor. Er worden volop tools aangeboden op internet die je in kunt zetten, er wordt gelukkig veel gedeeld met elkaar, initiatieven in overvloed, prachtig!

Het is een bizarre tijd, we weten niet hoe het allemaal gaat lopen, we kennen de gevolgen niet, maar door alle maatregelen ontstaat er wel tijd voor dingen waar je jezelf anders de tijd misschien niet voor gunt. Tijd om een ander te helpen, om voor de kinderen te zorgen van ouders die in de vitale beroepen werken, om op een andere manier met deze kinderen aan de slag te gaan, tijd om werk te maken van thuisonderwijs, maar ook tijd voor studie, reflectie, goede gesprekken, dingen uit te werken, hoeken te herschikken, te verrijken, etc.
Wij dragen als Tweemonds ook graag een steentje bij in deze tijd, niet direct voor de kinderen, maar voor de professionals. We gaan ons best doen een rijke leeromgeving te creëren voor iedereen die met kinderen werkt.  Via onze website en social media delen we artikelen, filmpjes, gaan we aan de slag met boeken, delen we checklisten, digitale leeromgevingen, overwegingen en vragen we om reflectie. Natuurlijk zijn alle ideeën, tips etc. welkom, hou je vooral niet in, laat het ons weten:

Hieronder vind je ons eerste aanbod:

CHECKLIST hoeken verrijken, midden- en bovenbouw

Een rijke uitdagende leeromgeving biedt een bron aan mogelijkheden. Goed beredeneerd aanbod dat uitnodigt, uitdaagt, prikkelt, stimuleert en inspireert. En die rijke leeromgeving kan in een contractbrief zitten, maar is natuurlijk ook gebaat bij echt en werkelijkheidsnabij materiaal dat tot de verbeelding spreekt en creativiteit stimuleert. Maar waar begin je en hoe verrijk je je bestaande hoeken? Ons expert op het gebied van de rijke leeromgeving, Bianca, stelde een lange lijst samen met allerlei materiaal waarmee je kunt verrijken. We hadden er al eentje voor de onderbouw, nu een lijst voor de midden- en bovenbouw. Doe er je voordeel mee!

Klik hier voor de checklist hoeken verrijken midden- en bovenbouw.