Studiereis Leuven januari 20192018-06-29T08:39:22+00:00

Studiereis naar Leuven

“Als ik in mijn tuin bezig ben, merk ik plots op dat een jonge merel mij regelmatig komt opzoeken. Hij heeft door dat als ik de grond aan het bewerken ben, dat daar wel enig voedsel naar boven komt” (Prof. F. Laevers)

Zo is het ook met betrokkenheid creëren in je klas. Op zoek gaan welke aanpak effectief kan zijn en dus leerwinst oplevert, welke aanpak ‘aanslaat’ bij de kinderen. De leerstof zo aanbieden dat ze er spontaan noodzakelijk voedsel in zien, dat ze elke keer opnieuw gemotiveerd worden, zin krijgen in leren en in hun kracht  gaan staan, van binnenuit gemotiveerd worden. Met het in kaart brengen van betrokkenheid krijgen we onmiddellijk feedback over de mate waarin een (bijgestelde) aanpak succes heeft. Betrokkenheid en welbevinden zijn de twee kwaliteitsindicatoren voor goed onderwijs!

Wil jij ondergedompeld worden in het procesgericht werken?
Wil jij nog meer te weten komen over de theoretische kaders van WELBEVINDEN en BETROKKENHEID?
Wil jij weten hoe je een rijke leeromgeving creëert?
Wil je weten welke leerkrachtstijl daarbij hoort?
Wil je meer weten over de talentenarchipel of de betrokkenheidsaudit?
Wil je andere scholen gaan bezoeken?
Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren?

Ga dan mee op reis!

Het Centrum ErvaringsGericht Onderwijs  (CEGO, KU Leuven) heeft een uniek reisprogramma samengesteld voor een ieder die werk willen maken van welbevinden en betrokkenheid in hun dagelijkse praktijk. Deze studiereis staat volledig in het teken van het creëren van een rijke leeromgeving om te komen tot hogere betrokkenheid en welbevinden bij kinderen. Een rijke leeromgeving met een goed doordacht basis milieu, maar ook rijk door een pedagogisch tactvolle en sensitieve leerkracht/PM-er/MT-er, die het juiste aanbod verzorgt gebaseerd op doelen en observaties.

Een studiereis naar een ‘tuin waar voedsel te vinden is’: Leuven, de plek waar het procesgerichtwerken is ontstaan, waar nog  dagelijks onderzoek wordt gedaan, de ‘bron’.

De reis bestaat uit een afwisseling van luisteren, uitwisselen, doen en ervaren en een mooie wandeling. We werken i het gebouw van CEGO, maar maken zeker ook gebruik van de mooie cafeetjes die Leuven rijk is.

Voor wie: leerkrachten, PM-ers, IB-ers, managers en directeuren
Data: 16, 17 en 18 januari 2019
Tijd:  woensdag 14.00 – vrijdag 15.00 uur
Kosten: € 495,- p.p, inclusief overnachting, ontbijt, lunch, koffie/thee/fris
Let op: Er is een mogelijkheid om een subsidie aan te vragen.

Inschrijven