Nieuwe inzichten en perspectieven opdoen!

Op 18 en 19 november 2021 organiseert Tweemonds in samenwerking met CEGO Vlaanderen een leiderschapstweedaagse. Iedereen die leiding geeft aan een (deel van een) team in een procesgerichte pedagogische organisatie is van harte welkom om deel te nemen. De tweedaagse wordt verzorgd door Ludo Heylen en Ellen Emonds bij de Meshallen in Wijchen.

 

De eerste dag starten we met een opening van Ludo en Ellen en maken we ruimte voor ontmoeting binnen de groep. Ludo zal vervolgens onze gastspreker in de middag inleiden. Dat is Koen Marichal, docent en onderzoeker van leiderschap aan de Antwerp Management School. We hebben Koen uitgenodigd om een middag met ons te werken rondom zijn boek ‘De kleren van de leider’ waarin hij 19 inzichten in leiderschap behandelt. We zullen zijn werk duiden in de procesgerichte context. De middag heeft naast een inhoudelijke bijdrage van Koen een interactief en reflectief karakter doordat we concreet met de 19 inzichten aan het werk gaan.

De tweede dag werken we met name rondom casuïstiek, cruciale thema’s en vraagstukken die het geven van leiding aan een pedagogische organisatie met zich meebrengen. Daarvoor maken we onder andere gebruik van onze verschillende intervisiemethodieken, zoals de ervaringsreconstructie en het werken met de theorie U van Otto Scharmer en uiteraard de inzichten die Koen Marichal ons gegeven heeft.

 

Alle deelnemers ontvangen het boek ‘De kleren van de leider’ bij aanvang van de tweedaagse en natuurlijk zorgen we beide dagen ook goed voor de innerlijke mens. Mocht u een overnachting willen boeken, dan denken we graag met u mee als u daar behoefte aan heeft.

Na het volgen van dit traject:

  • Je hebt nieuwe inzichten en perspectieven opgedaan, gewerkt aan je eigen leiderschap, en je netwerk versterkt.
Doelgroep:

Schoolleiders, teamleiders, bouwcoördinatoren

Data:

18 november (10.00-17.00 uur) en 19 november (9.30-15.00 uur)

Locatie:

Onderwijsinspiratiecentrum De Meshallen in Wijchen.

Kosten: € 320,- p.p.

inclusief koffie/thee/fruit, twee keer een uitgebreide lunch en een boek

Aanmelden