Loading...
Over ons2017-04-13T13:40:29+00:00

Het centrum voor welbevinden en betrokkenheid

Over ons

De Brabantse zussen Suze Roelofs-Emonds (1974) en Ellen Emonds (1983) hebben allebei hun hart verloren aan het onderwijs. Beiden hebben jarenlange ervaring in het procesgericht begeleiden van kinderen in het basisonderwijs (regulier en speciaal).

Geïnspireerd door het ErvaringsGericht Onderwijs en het gedachtegoed van het NIVOZ, puttend uit alle inzichten die een kindgerichte insteek hebben (onder andere Reggio Emilia), verwonderd door hun ervaringen als moeder en geleerd van hun werk bij expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs (E.G.O.) hebben Suze en Ellen hun krachten gebundeld in hun gezamenlijke bedrijf Tweemonds (Emonds+Emonds=Tweemonds).

Tweemonds is gespecialiseerd in het procesgericht begeleiden van mensen waarin welbevinden en betrokkenheid gelden als belangrijkste kwaliteitsindicatoren van ontwikkeling. En dat geldt voor mensen van 0 tot 100 jaar. Daarom richt Tweemonds zich op iedereen die met kinderen leeft en werkt, van schoolleider tot ouder, van pedagogisch medewerker tot docent VO. Tweemonds is in staat mensen te begeleiden in het luisteren naar hun hart voor kinderen, dat te conceptualiseren met het hoofd en tot slot de vertaalslag te maken naar het handelen. Met veel gevoel voor de weerbarstige praktijk en de legitimatie op zak hebben de zussen met een dosis humor, herkenbaarheid en scherpte een bijzondere combinatie in huis die in grote diversiteit aan vormen is in te zetten.

Tweemonds vertegenwoordigt CEGO Nederland en werkt samen met het expertisecentrum EGO (CEGO) van KU Leuven. Onze trainingen steunen op wetenschappelijke basis van eigen onderzoek (CEGO Leuven) en onderzoek van anderen, maar zijn ook sterk praktijk georiënteerd.

Suze Emonds

Suze heeft 10 jaar gewerkt op de eerste ErvaringsGerichte basisschool in Nederland, basisschool Uilenspiegel in Boekel. Ook heeft ze in het SO gewerkt en op Wittering.nl. Tien jaar geleden stond ze aan de wieg van het procesgericht unit-onderwijs op basisschool De Fonkeling in Berghem.

Telefoon: 06 46 00 58 01
E-mail:

Ellen Emonds

Ellen heeft 10 jaar gewerkt op E.G.O.-school De Bonckert in Boxmeer. In die tijd was zij onder meer redacteur voor het onderwijskundig tijdschrift Egoscoop. Sinds vijf jaar is Ellen verbonden aan het NIVOZ – Nederlands Instituut voor Onderwijs- Opvoedingszaken als docent Pedagogische Tact.

Telefoon: 06 46 33 32 01
E-mail:

Neem voor meer informatie over ons werk vrijblijvend contact met ons.

CONTACT