Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden?

Tweemonds en CEGO (KU Leuven) hebben een uniek reisprogramma samengesteld voor iedereen die werk wil maken van welbevinden en betrokkenheid in de dagelijkse praktijk. Deze studiereis staat volledig in het teken van de drie pijlers van het ErvaringsGericht Onderwijs:

  • Het creëren van een rijke leeromgeving om te komen tot hogere betrokkenheid en welbevinden.
  • Een ervaringsgerichte grondhouding en een passende dialoog vanuit de principes aanvaarding, echtheid en inleving. Deze houding maakt interventies mogelijk die bijdragen aan een hoger welbevinden en hogere betrokkenheid.
  • Ruimte voor initiatieven op alle lagen in de organisatie.

De reis wordt gevuld met verhalen, gesprekken en reflectiewerk. Er zijn veel verschillende werksessies van o.a. Ludo Heylen, verschillende colega’s van CEGO, Thijs Wisselink, Juul Aldenhuijsen, Ellen en Suze Emonds. Ook een lezing van Prof. Ferre Laevers zal niet ontbreken. We werken van uit sterke theoretische kaders en kleuren deze met pakkende anekdotes. De reis bevat een afwisseling van luisteren, doen en ervaren, maar het is bovenal de bedoeling dat het proces van de deelnemers richting krijgt. We gaan ook daadwerkelijk aan de slag, zodat je niet alleen met een vol hoofd thuis komt, maar ook iets concreets in handen hebt. Buiten dit alles begeven we ons drie dagen in hartje Leuven, in de kleine straatjes, tussen de gezellige bruine kroegen en overheerlijk eten in talloze restaurants. Over welbevinden gesproken!

Wil jij ondergedompeld worden in het procesgericht werken? Wil jij nog meer te weten komen over welbevinden en betrokkenheid? Wil jij weten hoe je een rijke leeromgeving creëert? Wil je weten welke leerkrachtstijl daarbij hoort? Wil je meer weten over de talentenarchipel of de betrokkenheidsaudit? Wil je andere scholen gaan bezoeken? Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren? Afgelopen jaar was de studiereis volgeboekt en moesten we mensen teleurstellen. Wil je verzekerd zijn van een plekje?

 

Aanmelden is niet meer mogelijk!

Wat heeft je het meest geraakt tijdens deze reis?

Dat je met perspectief nemen meer verbinding maakt. Dat dit het uitgangspunt is en dat, dat wat ik dus voelde en doe het juiste is.

deelnemer maart 2022

De presentatie van Suze en het verhaal achter geloof houden. De leerkracht die door zichzelf bloot te geven aan een leerling de verbinding aanging.

deelnemer maart 2022

Tijdens het schoolbezoek heb ik gezien waar ik zelf naartoe aan het werken ben. Heel gaaf om de stip aan de horizon te zien.

deelnemer maart 2022

Dat je als leerkracht een belangrijke rol speelt bij een kind, niet alleen cognitief maar ook empathisch waarbij die verbondenheid zo belangrijk is. En ik ben er weer even bewust van geworden dat het belangrijk is om bepaald gedrag te bekijken vanuit het kind zelf, waar komt dit vandaan, hoe kan ik dat kind wel of meer betrokken krijgen bijvoorbeeld.

deelnemer maart 2022
Doelgroep:

Schoolleiders, IB’ers, leraren uit het primair onderwijs, managers en pedagogische medewerkers vanuit de kinderopvang, opleiders.

Data:

31 mei, 1 en 2 juni 2023

Tijden:

woensdag 13.00 uur tot vrijdag 16.00 uur

Locatie:

Leuven, België

Kosten: € 670,- p.p.

op basis van een tweepersoonskamer in het prachtige, gezellige Pentahotel, inclusief ontbijt, lunch, snacks, koffie/thee en fris. (Meerprijs eenpersoonskamer € 175,-, deze zijn maar beperkt aanwezig!) Facturatie verloopt via CEGO.

Aanmelden