Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden?

In september gaan we opnieuw met een flinke groep onderwijs- en opvangprofessionals naar het mooie Leuven voor een zeer boeiende driedaagse studiereis. Al jaren verzorgen we deze reis en telkens weer krijgen we te horen dat onze deelnemers geraakt, geboeid en gegrepen weer naar huis gaan. We hebben in samenwerking met CEGO Vlaanderen een uniek reisprogramma samengesteld voor iedereen die werk wil maken van welbevinden en betrokkenheid in de dagelijkse praktijk. Deze studiereis staat volledig in het teken van de drie pijlers van het ErvaringsGericht Onderwijs:

 

  • Het creëren van een rijke leeromgeving om te komen tot hogere betrokkenheid en welbevinden.
  • Een ervaringsgerichte grondhouding en een passende dialoog vanuit de principes aanvaarding, echtheid en inleving. Deze houding maakt interventies mogelijk die bijdragen aan een hoger welbevinden en hogere betrokkenheid.
  • Ruimte voor initiatieven op alle lagen in de organisatie.

 

De reis wordt gevuld met verhalen, gesprekken en reflectiewerk. Er zijn veel verschillende werksessies van o.a. Ludo Heylen, Els menu, Juul Aldenhuijsen, Ellen en Suze Emonds. Ook een lezing van Prof. Ferre Laevers zal niet ontbreken. We werken van uit sterke theoretische kaders en kleuren deze met pakkende anekdotes. De reis bevat een afwisseling van luisteren, doen en ervaren, maar het is bovenal de bedoeling dat het proces van de deelnemers richting krijgt. We gaan ook daadwerkelijk aan de slag, zodat je niet alleen met een vol hoofd thuis komt, maar ook iets concreets in handen hebt. Buiten dit alles begeven we ons drie dagen in hartje Leuven, in de kleine straatjes, tussen de gezellige bruine kroegen en het overheerlijk eten in talloze restaurants. Over welbevinden gesproken!

Wil jij ondergedompeld worden in het procesgericht werken? Wil jij nog meer te weten komen over welbevinden en betrokkenheid? Wil jij weten hoe je een rijke leeromgeving creëert? Wil je weten welke leerkrachtstijl daarbij hoort? Wil je meer weten over de talentenarchipel of de betrokkenheidsaudit? Wil je andere scholen gaan bezoeken? Heb je zin en tijd om geïnspireerd te worden, jezelf en anderen te motiveren en samen te leren? Afgelopen jaar was de studiereis volgeboekt en moesten we mensen teleurstellen. Ook nu is de reis weer bijna volgeboekt.  Wil je verzekerd zijn van een plekje?

VOL=VOL, HELAAS JE BENT TE LAAT!  meld je aan voor mei-juni 2023

Enkele reacties van deelnemers van de reis maart 2022:

‘Ik vond het prachtig dat jullie datgene waar je voor staat ook zo enorm uitdraagt in jullie eigen programma gedurende de week: sporenbeleid, autonomie, rijke leeromgeving, aandacht voor elkaar. Top!’

‘Zeer boeiend, afwisselend en reuze inspirerend. Bedankt voor alles!’

‘Inhoud bied denk ik voor elk wat wils. Vond het soms nog lastig kiezen tussen de verschillende workshops. De inhoud komt goed tot zijn recht door alleen al de locatie in Leuven. Heel mooi om dan gelijk ook vanuit de theorie de koppeling te kunnen maken met de Belgische praktijk.’

Doelgroep:

Schoolleiders, IB’ers, leraren uit het primair onderwijs, managers en pedagogische medewerkers vanuit de kinderopvang, opleiders.

Data:

14, 15 en 16 september 2022

Tijden:

woensdag 13.00 uur tot vrijdag 15.00 uur

Locatie:

Leuven, België

Kosten: € 650,- p.p.

op basis van een tweepersoonskamer in het prachtige, gezellige Pentahotel, inclusief ontbijt, lunch, snacks, koffie/thee en fris. (Meerprijs eenpersoonskamer € 165,-, deze zijn maar beperkt aanwezig!) Facturatie verloopt via CEGO.
Teams die met meerdere deelnemers inschrijven, graag via mail aanmelden: ingrid@tweemonds.nl

Aanmelden