Anders Organiseren in samenwerking met KaBoT

KaBoT en Tweemonds organiseren in schooljaar 2024-2025 een tweedaagse waarin het inspirerende praktijkverhaal van KaBoT gedeeld en verkend wordt en de vertaalslag gemaakt wordt naar uw eigen praktijk en organisatie. Het uitgebreide programma volgt later, maar u kunt zich nu alvast inschrijven als u de tweedaagse niet wilt missen.

´Na een zoektocht naar de essentie van onderwijs en naar kansen en verbinding binnen scholengemeenschap KaBOT (Vlaanderen, BE), gooiden we vijf jaar geleden het roer om en stapten we af van enkele vanzelfsprekende tradities in het onderwijs. Een nieuwe organisatiestructuur werd geïnstalleerd met nieuwe rollen om de missie van KaBOT te dienen, namelijk: Via het leren van de leerkracht het leren van het kind versterken. Een heroriëntering van rollen en mandaten kreeg vorm door het verduidelijken van competenties en takenopdrachten, het verfijnen van verantwoordelijkheden, het installeren van een intern expertise- en ondersteuningsteam en het vastzetten van communicatielijnen in driehoekverband. De samenwerking werd stevig verankerd door de uitbouw van een gestructureerde overlegstructuur. Dit alles was de start van een ontwikkelingsgerichte organisatie waarin het leren van de leerling versterkt wordt door het leren van de leerkracht.’

Tijdens deze tweedaagse wordt het inspirerende praktijkverhaal van KaBoT gedeeld en verkend en wordt de vertaalslag gemaakt wordt naar de eigen praktijk en organisatie.

Doelgroep:

Iedereen die werkzaam is binnen onderwijs/opvang en benieuwd is naar dit praktijkverhaal

Data:

30 september 2024 en 22 november 2024

Kosten: €495

inclusief tweemaal een verzorgde lunch, het nieuwe boek van KaBoT en alle documentatie die tijdens de tweedaagse gedeeld wordt.

Aanmelden