Studiedag Contractwerk

Contractwerk is een zeer relevante werkvorm binnen het procesgericht werken. Goed opgezet contractwerk geeft veel ruimte aan zelfsturing van de kinderen en biedt leerkrachten de mogelijkheid om goed te differentiëren in de klas en in kleine groepjes te werken. Contractwerk gaat verder dan een weektaak waar kinderen aan kunnen werken zodra de basisvakken gedaan zijn. Contractwerk vraagt om een rijke uitdagende leeromgeving met beredeneerd aanbod. Contractwerk zorgt voor interactie en wederkerigheid en biedt veel mogelijkheden om reflectiewerk te doen met je leerlingen.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je contractwerk neer kunt zetten vanaf groep 3. Hoe je zorgt voor een doorgaande lijn en een opbouw in zelfsturing en zelfstandigheid. We bieden inzicht er verschillende manieren van organiseren. De dag heeft een theoretisch en toch zeker ook praktisch karakter. We beantwoorden de why, how en what zodat je na afloop van de dag gesterkt terug je school in gaat en vlot kunt beginnen aan de implementatie van contractwerk in jouw groep, bouw of school.

 

Let op: deze studiedag is onderdeel van ons passe-partout. Door het passe-partout aan te schaffen kun je met flinke korting deelnemen aan vijf boeiende studiedagen, waaronder deze.

Doelgroep:

leraren van de groepen 3 tot en met 8, teamleiders en coördinatoren

Data:

ZUID: maandag 18 september 2023 - NOORD: woensdag 20 september 2023

Tijden:

9.00 - 16.00 uur

Locatie:

ZUID: Onderwijsinspiratiecentrum De Meshallen in Wijchen - NOORD: EromesMarko-Vepa in Hoogeveen

Kosten: € 200,- p.p.

inclusief lunch en digitale map met inspiratie, legitimatie en praktische documenten

Aanmelden