Studiedag Projectwerk

Projectwerk brengt een brok werkelijkheid de klas binnen. Het gaat niet om losstaande gegevens, maar om een aaneenschakeling van activiteiten die verband houden met verschillende leerdomeinen. De activiteiten zijn procesmatig (en niet alleen logisch) met elkaar  verbonden. Vanuit dit gegeven is projectwerk een benadering die de vakken overschrijdt. De motivatie komt van binnenuit. Kinderen komen zélf, samen met – of onder leiding van een leerkracht tot een projectkeuze en willen zélf of in groepjes het projectonderwerp ontleden en exploreren omdat het hen wezenlijk (en mateloos) boeit. Zij stellen zelf of met de groep vragen op en willen vervolgens acties opzetten, werkpunten uitbouwen, creatief bezig zijn, discussiëren, naar buiten treden presenteren, veranderingen teweegbrengen… Binnen projectwerk kunnen leerlingenacties niet beperkt blijven tot lezen, opzoeken en schrijven.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je projectwerk neer kunt zetten in midden- en bovenbouw. We bieden inzicht er verschillende manieren van organiseren en geven je duidelijke ankerpunten waarmee je projectwerk opbouwt en uitbreidt. De dag heeft een theoretisch en toch zeker ook praktisch karakter. We beantwoorden de why, how en what zodat je na afloop van de dag gesterkt terug je school in gaat en vlot kunt beginnen aan de implementatie van projectwerk in jouw groep, bouw of school.

Let op: deze studiedag is onderdeel van ons passe-partout. Door het passe-partout aan te schaffen kun je met flinke korting deelnemen aan vijf boeiende studiedagen, waaronder deze.

Doelgroep:

leraren midden/bovenbouw, teamleiders en coördinatoren

Data:

ZUID: donderdag 9 november 2023 - NOORD: dinsdag 14 november 2023

Tijden:

9.00 - 16.00 uur

Locatie:

ZUID: Onderwijsinspiratiecentrum De Meshallen in Wijchen - NOORD: EromesMarko-Vepa in Hoogeveen

Kosten: € 200,- p.p.

inclusief lunch en digitale map met inspiratie, legitimatie en praktische documenten

Aanmelden