Studiedag Rijke Leeromgeving

Een rijk milieu is essentieel als je betrokkenheid bij kinderen een kans wilt geven. Ruimte moet uitdagen, bijdragen aan de ontwikkeling en educatie van kinderen. Kinderen hebben er recht op dat de ruimte waar zij een groot deel van hun tijd doorbrengen, rijk is. Rijk in de zin van een grote rijkdom aan mogelijkheden om geïnspireerd te raken, contact te maken en kennis op te bouwen. Een verzorgde en voorbereide omgeving die ervoor zorgt dat de ruimte echt een eigen pedagogische waarde heeft. Een leeromgeving met uitdagende activiteiten en materialen, die overzichtelijk en uitdagend ingericht is en kinderen aanzet om hun potentieel aan te spreken. Niet enkel in de onderbouw, ook in de midden- en bovenbouw.

Tijdens deze studiedag bekijken we door een reflectieve bril de leeromgeving waar jij de dag met de kinderen doorbrengt en doe je nieuwe ideeën op om jouw leeromgeving te verrijken. Maar belangrijker nog: leer je waarom die leeromgeving zo belangrijk is en wat een omgeving nou juist wel of niet rijk maakt. Je komt met veel praktische handvatten én de theorie op zak weer thuis en kunt er letterlijk de volgende dag mee aan de slag!

Let op: deze studiedag is onderdeel van ons passe-partout. Door het passe-partout aan te schaffen kun je met flinke korting deelnemen aan vijf boeiende studiedagen, waaronder deze.

Doelgroep:

leraren en pedagogisch medewerkers, teamleiders en coördinatoren

Data:

ZUID: donderdag 7 maart 2024 - NOORD: vrijdag 22 maart 2024

Tijden:

9.00 - 16.00 uur

Locatie:

ZUID: Onderwijsinspiratiecentrum De Meshallen in Wijchen - NOORD: EromesMarko-Vepa in Hoogeveen

Kosten: € 200,- p.p.

inclusief lunch en digitale map met inspiratie, legitimatie en praktische documenten

Aanmelden