Werk maken van de werkvormen

Op steeds meer scholen is het vanzelfsprekend om kinderen te betrekken bij hun eigen groei- en ontwikkelprocessen. Dat doen we vaak door middel van gesprek en de meeste leraren zijn enthousiast over het feit dat ze hun leerlingen meer spreken. Tegelijkertijd is het een uitdaging om die gesprekken goed te organiseren, in te plannen en vol te houden. Want drie keer per jaar ál je 25 leerlingen spreken, afspraken noteren én opvolgen is een flinke kluif.

Tijdens deze studiedag verkennen we met elkaar verschillende manieren om kindgesprekken te voeren: wel of niet verbonden aan het werken met portfolio, gesprekken als learning tool of als manier om ontwikkeling in kaart te brengen, individuele gesprekken of juist in kleine groepjes. Je gaat na deze dag naar huis met nieuwe inzichten en ideeën en praktische handvatten om kindgesprekken op jouw school goed neer te zetten.

Let op: deze studiedag is onderdeel van ons passe-partout. Door het passe-partout aan te schaffen kun je met flinke korting deelnemen aan vier boeiende studiedagen, waaronder deze.

Na het volgen van deze dag:

Doelgroep:

leraren, IB-ers, teamleiders en coördinatoren

Data:

12 mei 2023

Tijden:

9.30 – 16.00 uur

Locatie:

Onderwijsinspiratiecentrum De Meshallen in Wijchen of op eigen locatie

Kosten: 175 euro p.p.

inclusief lunch en digitale map met inspiratie, legitimatie en praktische documenten

Aanmelden