Home / Aanbod / Maatwerktrajecten
Sta je op het punt om met je team jullie visie op onderwijs en/opvang opnieuw neer te zetten? Wij ondersteunen jullie er graag bij! Met ons visietraject onderzoeken we wat jullie kernwaarden zijn, waarvoor jullie echt staan en hoe je dat in de praktijk wilt brengen.
Coachingstraject op maat voor startende of nieuwe leerkrachten op scholen met een procesgerichte aanpak.
Heb je al deelgenomen aan de cursus Zin in Lezen (ZIL) en krijg je er geen genoeg van? Neem dan deel aan de netwerkbijeenkomsten van ZIL. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoet je leerkrachten die ook op de ZIL-manier werken en is er ruimte voor uitwisseling en inspiratie.
Dit traject gaat over zelfreflectie en ontwikkeling van je eigen pedagogische professionaliteit. We duiken de diepte in wat betreft pedagogische en psychologische theoretische kaders, doen inspiratie op uit het werk van Ferre Laevers, Toshiro Kanamori en Janusz Korczak en maken werk van zelfreflectie door middel van de Theorie U van Otto Scharmer en de ervaringsreconstructie.
Tijdens dit traject verkennen we met elkaar verschillende manieren om kindgesprekken te voeren: wel of niet verbonden aan het werken met portfolio, gesprekken als learning tool of als manier om ontwikkeling in kaart te brengen, individuele gesprekken of juist in kleine groepjes.
Werk maken van een hoge betrokkenheid bij het lees- en schrijfonderwijs in de midden & bovenbouw door middel van de aanpak ‘Zin in lezen’.
Tijdens deze leergang van vier bijeenkomsten gaan we werk maken van co-teaching als krachtige interventie wanneer je samen met collega’s jouw praktijk anders wilt organiseren om je aanpak te kunnen verrijken en leer je hoe je dit kunt opzetten in je eigen praktijk.
Tijdens dit implementatietraject begeleiden wij langdurig uw organisatie naar een procesgerichte aanpak. We werken aan de hand van het stevige fundament van het EvaringsGericht Onderwijs aan een krachtige praktijk.
Wat hebben jonge kinderen nodig om met hoge betrokkenheid en vol vertrouwen te kunnen spelen en leren? Tijdens de vijf studiemiddagen van dit traject gaan we op zoek naar antwoorden op deze vraag.
Werk maken van een hoge betrokkenheid bij het rekenonderwijs door het creëren van een rijke rekenomgeving.
Betrokken blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Tweemonds!